fbpx

AEF til Folkemødet på Bornholm 2023

Atopisk Eksem Forening deltog i Folkemødet på Bornholm, juni 2023, hvor vi bla. havde en stor aha oplevelse under vores morgenmøde om ventelister til hudlæge samt muligheder for at nedbringe ventelisterne.

Her lærte vi nemlig om 0120

“0120” (link) er betegnelsen for en overenskomstmæssig årsstatus/årskontrol, som læger kan tilbyde patienter med f.eks. atopisk eksem. Stor tak til de deltagende praktiserende læger og DSAM (Dansk Selskab for Almen Medicin) for at fortælle os om det – det havde vi ikke hørt om før.

Også stor tak til patienter og pårørende, sundhedsfaglige og politikere for hyggelig, aktiv og konstruktivt møde.

 

AEF har lavet Danmarkskort med gennemsnitlig ventetid på at komme til hudlæge pr. region samt udviklingen i landsgennemsnit de seneste år – og det går desværre den forkerte vej. I 2020 var landsgennemsnittet 15,2 uger (link).

I juni 2023 var den gennemsnitlige ventetid på at komme til privatpraktiserende hudlæge på 21,4 uger.

 

AEF deltog også i debat om prisstrukturer, AMGROS og fordeling af opgaver.

Folkemødet bød også på en fin debat om sværhedsgrad og kompleksitet ved bla. atopisk eksem. Gode diskussioner med politikere, sundhedsfaglige og patienter.

På gensyn

Tak til alle for gode diskussioner ved Folkemødet på Bornholm 2023 – Vi ses igen i 2024, og hvis ventelisterne ikke er faldet, kan I nok godt gætte, hvad vi gerne vil fortsætte med at diskutere.